Підтримати нас

Росія на окупованих територіях намагається впливати на свідомість школярів різними методами тиску 

29 липня 2024 19:01
228
Поширити:
Фото: пропагандистські канали

РФ намагається впливати на свідомість школярів на окупованих територіях. Для цього російські окупанти влаштовують військово-патріотичні табори та акції з пропагандою. 

Про це повідомив “Новинам Приазов'я” історик із Херсона, науковий співробітник Національного військово-історичного музею України Євгеній Шатілов.

Він зазначив про те, як такі методи впливатимуть на дітей: 

“Ми можемо отримати дітей, які дійсно будуть, можливо, серйозно говорити про ці події, з російської погляду, з російського наративу. Це дуже важливе питання”.

Шатілов також зазначає, що РФ використовує радянську практику, яку реалізували після Другої світової війни, зокрема створення музеїв.

Наразі російські окупанти створюють музеї “СВО” в захоплених школах.

  • 12 червня у селі Михайлівка Скадовського району Херсонської області, незаконна влада відкрила реконструйований “пам'ятник воїнам СВО”.
  • Політолог та краєзнавець Дементій Білий розповів, що учасників так званої “СВО” незаконна влада вже не вперше використовує в цілях пропаганди, на окупованих територіях їх залучають до уроків в школах, наприклад в окупованому Криму учнів шкіл навіть змушували писати листи російським солдатам.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів