Підтримати нас

Настав час знімати кіно!

Автор статті
02 жовтня 2019 07:13
1,066
Поширити:

Вже в п’яте у Херсоні відбудеться міжнародний фестиваль «КіноДжем». Цього року він запрошує з 11 по 21 жовтня.

«Раніше фестиваль проходив навесні, але ми зрозуміли, що весна доволі насичений час на події в місті: є багато фестивалів, вуличних заходів, до того ж учні здають ЗНО, студенти - сесії і т.д. Тому вирішили перенести його на осінь. Ми навіть змінили логотип - з ягід на яблуко, бо це більш осінній фрукт» - розповів під час пресконференції один з організаторів фестивалю Устин Данчук.

На фестивалі традиційно представлять дві програми: «Фільм року» та «Фільм за тиждень».

Фільми з усього світу

Для програми «Фільм року» на розгляд організаторам свої роботи надсилали всі охочі з усіх куточків світу, з яких обрали 19 найкращих. До них увійшли фільми з Канади, Франції, Тайваню, США, Іспанії, Чехії, Естонії, Німеччини, Італії, Хорватії та України.

Переглянути список фільмів, які увійшли до офіційної програми «Фільм року», можна за посиланням. Їх показ відбудеться 15 жовтня о 17:00 у кінотеатрі «Мультиплекс» (ТРЦ «Фабрика»). Показ триватиме майже 3 години і буде поділений на 3 блоки: дитячий й анімаційний блок, блок мейнстрім кіно, а також блок хоррор (фільми жахів) та експериментального кіно.

Переможців «Фільм року» будуть обирати у 5 номінаціях: «Кращий дитячий фільм», «Краща анімація», «Кращій український фільм», «Кращий хоррор фільм» та «Кращий фільм мейнстрім».

Зняти фільм за тиждень

Взяти участь у програмі «Фільм за тиждень» можуть всі охочі з будь-якого міста і країни, бо можна взяти участь дистанційно: зареєструватися (це бажано зробити усім майбутнім учасникам за посиланням), а потім надіслати свої  роботи. Також можна прийти і зареєструватися безпосередньо на відкритті, яке відбудеться 11 жовтня о 17.00 у конференц-залі “Конгрес” (вул. Ярослава Мудрого,7). Там же відбудеться жеребкування завдань для команд, за якими вони і зніматимуть свої короткометражні фільми.

«Ми живемо в такий час, коли майже все розважальне кіно будується за принципом «Добро проти Зла». Тому тема фестивалю буде «Герої проти Негідників». Це відіб’ється на завданні, яке  витягатимуть команди. Але я не розповідатиму про подробиці - це буде сюрпризом» - поділився Устин.

Команди діляться на три ліги: Junior (діти до 16-ти років), SemiPro (напівпрофесіонали) та Pro (професіонали). Але на відміну від минулого року завдання у всіх ліг буде однаковим.

Останній термін здачі готових фільмів 20 жовтня о 12.00, а їх фінальний показ та нагородження переможців  відбудеться 21 жовтня о 17:00 у кінотеатрі «Мультиплекс».

Всього переможців буде 6: професійне журі обере їх у кожній лізі, після показу глядачі обернуть переможця глядацьких симпатій, а також будуть два окремі призи від організаторів фестивалю Першої херсонської кіношколи та Управління культури Херсонської міської ради.

Призи для переможців - статуетки, але як вони будуть виглядати поки тримають у секреті.

Такими статуетками нагороджували переможців у минулому році.

Навчатися ніколи не пізно

Як завжди, в рамках фестивалю буде освітня програма:

- 12 жовтня об 11.00 - майстерклас зі сценарної майстерності “Чорне проти білого”, а о 15:00 - майстерклас з акторської майстерності.

- 13 жовтня об 11:00 - майстерклас з анімації “Як зняти фільм без команди”.

Всі майстеркласи відбудуться у Бібліотекці №3 (вул. Робоча,76А).

Тут же, 12 травня, о 13.00 пройдуть «Кінопроби». Вони відкриті для всіх охочих, люди можуть прийти, показати свої таланти, їх знімуть на відео,  потім режисери зможуть обрати собі акторів.

Гостем фестивалю цього року буде художник-аніматор, викладач власної студії авторської анімації Микита Лиськов з Дніпра. Він покаже херсонцям програму своїх фільмів та проведе творчу зустріч на тему авторської анімації, яка відбудеться 13 жовтня о 14:00 у Арт-клубі Masson (вул. Суворова, 27).

Вхід на всі заходи та участь у «КіноДжемі» абсолютно безкоштовна.

P.S. Онлайн газета «Вгору» висвітлюватиме всі події фестивалю, а знайти більш детальну інформацію про заходи, місце і час їх проведення можна на сторінці фестивалю у Фейсбуці.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ