Підтримати нас

На Херсонському напрямку російське командування ледве набирає штурмові групи, – Гуменюк

Вгору
Автор статті
31 березня 2024 12:12
437
Поширити:
Фото: АрміяInform

На Херсонському напрямку російське командування ледве набирає штурмові групи. На цій ділянці фронту російські атаки коливаються в межах від 1 до 3 штурмів за добу.

Про це повідомила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у телемарафоні “Єдині новини”.

Окрім цього, продовжується заборона для російських військових щодо використання бронетехніки для наступів в районі Кринків і Роботиного.

“Ми відстежуємо перегрупування російських військових, і розуміємо, що підтягування резервів до Криму може свідчити про серйозні втрати окупаційного війська на лівобережжі Херсонщини “, – розповіла Наталія Гуменюк в ефірі FREEДОМ.

Водночас вона зазначила, що наразі не зафіксовано перевезення танків з анексованого Криму до окупованих територій України. Також діє заборона на використання деяких автомобільних трас для переміщення з півострова на територію Херсонської області та в напрямку Мелітополя. Оскільки російське командування розуміє, що ці напрямки можуть перебувати під вогневим контролем Сил оборони України, додала Гуменюк.

За її словами, в результаті контрбатарейної боротьби армія РФ майже щодня втрачає кілька одиниць бронетехніки та артилерійських установок. 

  • Раніше в ефірі “Вгору” Наталія Гуменюк повідомляла, що армія РФ втрачає до 70% військових на штурмах.
  • Речник УДА Сергій Братчук казав, що на лівобережжі Херсонщини зменшилася кількість російських штурмів. Імовірно, це пов'язано з ротацією армії РФ. Однак вони знову будуть атакувати плацдарми ЗСУ, адже є дедлайни та заяви військового керівництва нібито про зачищення Кринків.
  • BILD писав, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ