Підтримати нас

На Херсонщині справу окупаційного директора портового флоту передали до суду

28 травня 2024 11:35
169
Поширити:
Фото: Wikipedia

У Херсонській області до суду передали обвинувальний акт стосовно окупаційного директора портового флоту за фактом пособництва державі-агресору.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у червні 2022 року чоловік обійняв посаду окупаційного директора у захопленому армією РФ “Херсонському морському торговельному порту”, він перереєстрував українське підприємство в органах РФ.

У липні 2022 року обвинувачений став окупаційним начальником портового флоту в незаконно створеному “Морському торговельному порту”. 

На своїй посаді чоловік організовував роботу підприємства, забезпечував технічне обслуговування та ремонт суден та контролював переміщення захоплених російськими військовими плавзасобів. 

За наказом окупаційної адміністрації Херсонщини, він брав участь у підготовці до зведення понтонної переправи через Дніпро. Обвинувачений формував караван суден та екіпажі для вимірювальних робіт, землечерпання, буксирування та кантування, а також забезпечував майбутню переправу баржами.

Підозрюваному загрожує ув’язнення на строк від десяти до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п'ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

  • Підозру в пособництві державі-агресору отримав 52-річний чоловік, який обійняв посаду окупаційного керівника вагонного депо. Він керував ремонтом та технічним обслуговуванням вантажних вагонів, їх модернізацією, відновленням запасних частин і вузлів. Ці вагони використовувалися у тому числі для транспортування вкраденого російськими військами збіжжя з України.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів