Підтримати нас

На Херсонщині розслідують привласнення коштів на ремонті будинків, пошкоджених через російську агресію

12 жовтня 2024 16:30
192
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"\зруйнований будинок у Херсонській області

У Херсонській області правоохоронці розслідують привласнення коштів на ремонті будинків, пошкоджених внаслідок збройної агресії РФ у селі Ольгине.

Про це повідомляють журналісти “Антикорупційний вимір”, з посиланням на ухвалу суду.

З липня до грудня 2023 року фірма-підрядник незаконно заволоділа державними коштами, а саме не повною мірою виконали роботи та завищили обсяги їх виконання, йдеться в повідомленні.

Зазначається, що правоохоронців зацікавив капітальний ремонт будинку в селі Ольгине Високопільської громади за майже півтора мільйона гривень. Адже договір із підрядником підписали 7 грудня 2023 року, а вже 15 грудня підписали акт виконаних робіт. На підставі якого підряднику заплатили гроші. 

За інформацією журналістів, слідчі з’ясували, що загалом укладено 9 договорів на виконання будівельних робіт з капітального ремонту житлових будинків на території села Ольгине. Зараз вони цікавляться документами щодо робіт за всіма цими адресами.

  • З обласного бюджету Херсонської області на 2024-2027 роки виділили кошти на будівництво очисних споруд та капітальний ремонт садка і двох шкіл у Високопільській громаді Херсонської області. 
  • На початок серпня у Високопільській громаді Херсонської області 2 тисячі 411 об’єктів пошкоджені та зруйновані. З них 1 тисячу 63 об’єкти відбудували.
  • На початку 2024 року тендери на реконструкцію школи у селищі Високопілля на понад 130 мільйонів гривень виграла тернопільська фірма “Глобал Білд Інжиніринг”. Також стало відомо, що вона пов'язана із заступником Херсонської ОВА Антоном Самойленком.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів