Підтримати нас

На Херсонщині розміновано понад 50% території

18 вересня 2024 17:22
136
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Деокупована територія Херсонської області станом на 18 вересня 2024 року розмінована на 53%.

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, сапери вже обстежили понад 365 тисяч гектарів території. З них 331 тисяча гектарів полів. Також знищили 203 вибухонебезпечні предмети.

Зараз на правобережжі Херсонщини працює понад 100 саперів. Опрацьовують варіант створення на базі територіальної оборони батальйонів для розмінування. На базі обласної аварійно-рятувальної служби вже почали створювати мінізагони. Зараз купують обладнання.

  • На правобережжі Херсонщини розміновано 57% полів – це понад 289 тисяч гектарів. Однак потенційно замінованими залишається приблизно 230 тисяч гектарів.
  • Згідно з інформацією очільника Херсонської ОВА, деокуповану територію Херсонської області планують розмінувати до кінця 2025 року. Цим займаються Збройні сили, а саме інженерні війська, близько 100 співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій та 50 – Нацполіції.
  • Херсонська область – одна з найбільш замінованих областей України. Саме тому, до її очищення долучилась і міжнародна організація з гуманітарного розмінування The HALO Trust. Про особливості роботи демінерів HALO на Херсонщині дізнавалася журналістка “Вгору”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів