Підтримати нас

На Херсонщині до розмінування понад 15 тисяч разів залучали піротехніків ДСНС

26 серпня 2024 17:50
274
Поширити:
Фото: ДСНС Херсонщини

З початку повномасштабного вторгнення у Херсонській області піротехніків ДСНС вже 15 тисяч 362 рази залучали до проведення робіт із розмінування.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Херсонській області.



Під час своєї роботи піротехніки знешкодили 49 тисяч 669 вибухонебезпечних предметів на деокупованій території Херсонщини.

  • З 11 до 18 серпня сапери Державної спеціальної служби транспорту України вилучили та знешкодили 2 тисячі 195 вибухонебезпечних предметів. Загалом за цей час перевірили територію загальною площею 2912,32 гектара.
  • На правобережжі Херсонщини розміновано 57% полів – це понад 289 тисяч гектарів. Однак потенційно замінованими залишається приблизно 230 тисяч гектарів.
  • Згідно з інформацією очільника Херсонської ОВА, деокуповану територію Херсонської області планують розмінувати до кінця 2025 року. Цим займаються Збройні сили, а саме інженерні війська, близько 100 співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій та 50 – Нацполіції.
  • Херсонська область – одна з найбільш замінованих областей України. Саме тому, до її очищення долучилась і міжнародна організація з гуманітарного розмінування The HALO Trust. Про особливості роботи демінерів HALO на Херсонщині дізнавалася журналістка “Вгору”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів