Підтримати нас

На Херсонщині до Реєстру корупціонерів потрапило 2 людини, – Опендатабот

Автор статті
12 квітня 2024 16:25
480
Поширити:
Фото: Pexels

У 2023 році до Реєстру корупціонерів   це портал, де міститься інформація про всіх фізичних та юридичних осіб, які вчинили корупційні правопорушення. НАЗК адмініструє цей реєстр з лютого 2019 року  потрапило 2 людини з Херсонської області.

Про це йдеться на сторінці Опендатабот.

Загалом торік до реєстру потрапило 2 тисячі 420 людей. Найбільше було у Львівській області – 192 людини та в Київській області – 188 людей.

Карта зі сторінки Опендатабот

У 2022-2023 роках найбільше людей потрапило до реєстру через пропозицію чи обіцянку неправомірної вигоди за дії або бездіяльність у владі – 38,2% та 53,1% випадків.

  • Нещодавно правоохоронці повідомили про підозру очільниці одного з департаментів Херсонської ОВА, власнику та керівнику приватного товариства, які організували технічне обстеження об'єктів, що пошкоджені через обстріл армією РФ. Вони організували завищення вартості технічного обстеження 107 об'єктів соціальної інфраструктури. Також підозрювані уклали договір на суму понад 9 мільйонів 9 тисяч гривень, а надані послуги коштували 534 тисячі. 11 квітня її під 800 тисяч гривень застави Вищий антикорупційний суд відпустив
  • 4 грудня 2023 року за матеріалами ДБР до суду скерували  обвинувальний акт щодо двох колишніх чиновниць Херсонської міської ради Аліси Вербицької та Світлани Медведкової. Вони заволоділи майже 1,4 мільйонами гривень бюджетних коштів. У серпні-вересні 2022 року жінки звільнилися з роботи та втекли на непідконтрольну територію Україні.
  • Фігурантка кримінальних справ та директорка департаменту розвитку комунальної власності Херсонської громади перед звільненням із посади, під час окупації міста, виписувала собі великі премії, а п'ять підлеглих Вербицької не отримували зарплатні – навіть простій.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ