Підтримати нас

На вулиці Чайковського в Херсоні почали відкачувати вигрібні ями

Vgoru
Автор статті
29 червня 2023 14:37
1,613
Поширити:

На вулиці Чайковського в Херсоні немає каналізації. Є тільки вигрібні ями, які все ще затоплені після катастрофи на Каховській ГЕС. Керівник ХМВА Роман Мрочко на пресконференції 29 червня запевнив, що всі необхідні роботи з вивозу сміття і відкачування води ведуться, зокрема й на вулиці Чайковській. 

“Якщо ви подивитесь, там близько 40 куп відходів, сміття, пошкоджених меблів. Їх вивозять кожного дня. Там працюють комунальні служби”, — говорить Роман Мрочко. 

Щодо вигрібних ям, то, за словами очільника, останні декілька днів це питання вирішують. Кожного дня туди їздять автомобілі-асенізатори.

Керівник Херсонської ОДА Олександр Прокудін додає, що раніше вигрібні ями “було недоцільно викачувати” через високий рівень підземних вод. Зараз, коли він знижується, можна розпочинати викачування їхнього вмісту. 

Нагадаємо, на ранок 29 червня підтопленим залишається один будинок в одному населеному пункті на правобережжі Дніпра. Упродовж минулої доби відкачали 66,5 тис. тонн води з 22 підвалів.

Люди, які мають приватні свердловини, можуть звернутися до Херсонводоканалу для аналізу води на її придатність для вживання.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ