Підтримати нас

На лівобережжі Херсонщини окупаційні війська поповнюють свої підрозділи, – речник Сил оборони півдня

19 жовтня 2024 10:12
197
Поширити:

На лівобережжі Херсонщини окупаційні війська поповнюють свої підрозділи, які зазнали втрат у живій силі та військовій техніці.

Про це в ефірі “Вгору” повідомив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин.

Також на Тендрівську косу та у Скадовськ перекинули дивізіон річкових катерів, щоб посилити напрямок з моря та Дніпра

Він зазначив, що на Кінбурнській косі непроста ситуація. Звідти російські військові обстрілюють Очаків та запускають дрони.

За словами речника, окупаційні війська намагаються посилити ці напрямки, бо бояться штурмів і наступальних дій ЗСУ. 

“Той, в кого під контролем саме ця частина, той тримає вихід в Дніпро під своїм контролем. А це доволі, скажімо, небезпечний напрямок. І тому і Тендерівська коса й всі прилеглі протоки росіяни хочуть тримати під своїм контролем”, – розповів Владислав Волошин.

Саме через це російські військові активізувалися на Херсонщині й хочуть взяти під контроль острови у дельті Дніпра, додав речник. 

  • В ефірі “Вгору” співзасновник Deep State повідомив, що  на лівобережжі Херсонщини російські війська перебувають у позиції оборони. Але навіть попри перекидання РФ своїх військових на інші напрямки там залишається достатньо велике угрупування.
  • За даними аналітиків ISW, тривають бої на островах у дельті Дніпра. Зокрема, на островах Білогрудий, Козацький та Мілкий.
  • Речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій розповів, що на Херсонському напрямку спостерігається ескалація бойових дій. Російські військові штурмують острови, зокрема в гирлі Дніпра, вздовж Лівобережжя Херсонщини, де підрозділи ЗСУ продовжують утримувати плацдарми.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів