Підтримати нас

На лівобережжі Херсонщини особливу цінність для окупантів становлять курортні об’єкти, – Данилов.

Vgoru
Автор статті
15 лютого 2023 06:59
826
Поширити:

Курортні об’єкти зараз особливо цінні для російських загарбників. Але опанувати цей бізнес в окупантів не вийде. 

Про це розповів “Новинам Приазов’я” заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

За словами аналітика, нещодавно в Генічеську було зібрання на чолі з віцепрем’єром рф маратом хуснулліним, на якому окупанти знову почали говорити про “перереєстрацію” місцевого бізнесу та земельних ділянок.  

“Після цього останній тиждень так звані органи влади, “військово-цивільні адміністрації” Генічеська, Скадовська та інші, дублюють ці повідомлення в пропагандистських групах, наприклад, в Telegram. Представники окупаційної влади відверто залякують: “Хто не приїде, у того будемо забирати”, – зазначив Данилов. 

Особливу увагу росіяни приділяють саме курортним об’єктам. У Лазурному, Залізному Порту, на Арабатській Стрілці місцеві гауляйтери починають “віджимати” бізнес під виглядом “націоналізації”. Наприклад, на Арабатській Стрілці окупанти взагалі грабують помешкання чи бізнес людей, які виїхали. 

Яка мета російських загарбників? Примусити місцеве населення до лояльності та посилити контроль за окупованою територією. 

“Ввести це все в реєстр, примусити взяти паспорти та примусити людей грати за їхніми правилами. Вони ж збираються не тільки примусити перереєструватися. Вони збираються примусити фермерів виходити на поля, і це прямим текстом говориться: що якщо ви не будете обробляти, ми будемо забирати вашу землю”, – додав Данилов. 

Також, аналітик зазначив, що більшість підприємців туристичної сфери Херсонщини виїхали на підконтрольну територію України. Тому гауляйтери, поліцаї та росіяни просто грабують їхній бізнес. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ