Підтримати нас

На лівобережжі Херсонщини Сили оборони знищили засоби стеження окупантів

Vgoru
Автор статті
14 липня 2023 07:30
1,073
Поширити:

Окупанти більше спостерігають за Силами оборони, саме тому розгортають максимальну кількість точок радіоелектронної боротьби. За минулу добу на лівобережжі Херсонщини ЗСУ знищили чотири такі станції та два комплекси відеоспостереження.

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк у телемарафоні "Єдині новини".

“Тобто зараз вони зосереджені на глибокій обороні, відновленні своїх позицій та спостереженні за тим, що для них готують Сили оборони через Дніпро”, – додала вона.

За словами Гуменюк російські військові ще намагаються відновлювати 1 рубіж оборони, який змила “велика вода” та сплутала їм усі мапи, у тому числі мінних полів. Вони розміновують ці ділянки та повертатися на ті позиції, які придатні для розгортання артилерії, але Сили оборони продовжують працювати в умовах контрбатарейної протидії.

Також на цьому напрямку було ліквідовано 11 окупантів та 3 човни.

“Вони намагаються час від часу маневрувати, збираючи інформацію про рух Сили оборони. Проводять ротацію особового складу. За минулу добу ми виявили три такі диверсійні групи на трьох човнах”, – зазначила керівниця пресцентру.

Наталія Гуменюк розповіла про ситуацію з обстрілами з боку росіян правобережжя Херсонської області.

“Через снарядний голод, який був забезпечений знищенням польових складів із боєприпасами обстріли правобережжя зменшились до 60 разів, але зараз повертаються до 70 обстрілів за добу”.

Нагадуємо, що окупанти намагаються на островах дельти Дніпра розташувати свої спостережні пункти й частково поновити там свої позиції. 

Російські військові на тимчасово окупованих територіях Херсонщини стурбовані можливістю українського інформаційного впливу на населення під окупацією. Тому вони глушать і руйнують усі засоби комунікації й опорні об'єкти комунікації, тобто вежі та передавачі. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ