Підтримати нас

На Кінбурнській косі армія РФ намагається збільшити кількість озброєння

12 жовтня 2024 16:59
775
Поширити:
Фото: ГУР

На Кінбурнській косі армія РФ намагається збільшити кількість особового складу та озброєння. 

Про це повідомив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин в ефірі FREEДОМ.

Це російські військові роблять для того, щоб штурмувати та форсувати в районі, де Дніпро впадає в Чорне море, розповів речник.

“Зараз там у нас досить напружена ситуація”, – зазначив Волошин.

Також він додав, що минулого тижня з бази в Севастополі окупаційні війська перекинули дивізіон катерів. Які використовуватимуть для того, щоб тримати під контролем Кінбурнську косу.

  • Кінбурнська коса розташована у крайній північно-західній частині Кінбурнського півострова між Чорним морем та Дніпровсько-Бузьким лиманом. Як розповідав “Вгору” в.о. директора регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса», Херсонщина – це важлива “пташина” територія. Там, у першу чергу для збереження птахів, і був створений Чорноморський біосферний заповідник, територія якого займає і частину Кінбурнського півострова. І більша частина заповідника зараз опинилася, фактично, на лінії фронту, як і Кінбурнська коса.
  • Підрозділ Військово-Морських Сил (ВМС) ЗСУ знищили на окупованій території Кінбурнській косі склад боєприпасів та склад паливно-мастильних матеріалів окупаційних військ.
  • 11 серпня ЗСУ встановили прапор України на окупованій армією РФ Кінбурнській косі.
  • 9 серпня під час рейду на окуповану армією РФ Кінбурнську косу ЗСУ знищили шість одиниць броньованої техніки та ліквідували близько трьох десятків російських військових.
  • У ніч на 20 травня Служба безпеки України спільно з Військово-морськими силами ЗСУ завдали удару морськими дронами "Sea Baby" по позиціях окупаційних військ на косі.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів