Підтримати нас

На Херсонщині з «аватарами» в армії будуть боротися за допомогою штрафів

Vgoru
Автор статті
27 січня 2016 04:50
839
Поширити:

В облдержадміністрації відбулось засідання оперативного штабу під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Валентини Січової.

На засіданні штабу, як повідомляє прес-служба Херсонської ОДА, обговорили нагальні для області питання, зокрема і проблему пов’язану з вживанням військовослужбовцями алкоголю, а також проблему продажу алкоголю біля військових частин військовослужбовцям.

Так, начальник Головного управління Національної поліції в Херсонській області Артур Мєріков прозвітував з цього питання, що поліція спільно з військовою комендатурою активно працює у даному напрямку, зокрема, проводяться перевірки, щоб до військових частин не потрапляв алкоголь. Також проводиться робота з цивільним населенням, адже саме мешканці населених пунктів, у яких розміщені військові частини, незаконно реалізовують алкоголь військовослужбовцям.

Військовослужбовці, які вживатимуть алкоголь, будуть оштрафовані та позбавлені премій. Про це під час засідання оперативного штабу доповів  начальник Херсонського зонального відділу Військової служби правопорядку Микола Пацан.

Він пояснив, що цивільні громадяни організували бізнес – продають алкоголь військовослужбовцям. Однак, через недостатній рівень дисципліни у військових частинах є попит на цей продукт.

Микола Пацан зазначає, що для контролю над особовим складом у військових частинах не вистачає офіцерів і їх обов’язки навіть доводиться виконувати сержантам, які мають бойовий досвід. Також, щоб позбутися цієї проблеми, слід якісно покращити склад військовослужбовців.

Крім цього, він наголосив, що військовослужбовці, у яких в результаті медичного освідчення буде встановлено наявність алкоголю у крові вище дозволеної норми будуть оштрафовані та позбавлені премій. Із заробітної плати у 7 тис. грн., військовослужбовець, якого буде оштрафовано, отримає тільки 1 тис. грн., а решта – піде у державний фонд.

На думку Миколи Пацана, грошова мотивація є вагомим аргументом, щоб застерегти військовослужбовців від вживання алкоголю.

Розпочати постійну перевірку військових на наявність алкоголю в крові. Таку пропозицію висловив голова обласної ради Андрій Путілов. Пропозиція отримала схвальні відгуки від присутніх на засіданні штабу представників військових структур.

Так, під час засідання було зазначено, що не врегульоване питання, хто має сплачувати медичне освідчення, в разі, якщо затримано військовослужбовця в стані алкогольного сп’яніння.

Тому головою обласної ради було запропоновано виділити кошти з обласного бюджету. Андрій Путілов наголосив, що у обласному бюджеті передбачені кошти на медичне обстеження, тому наразі актуальним буде проводити вибіркові виїзні обстеження усіх без винятку військовослужбовців на місцях їх дислокації на наявність алкоголю у крові, і тих, хто матиме перевищення норми, буде оштрафовано. Важливо, що обстеження будуть проводитись без попередження та кілька разів на тиждень.

Цю пропозицію підтримали присутні на засідання штабу. Так, обласна рада та облдержадміністрація нададуть фінансову підтримку, транспорт та медичні бригади, а Військова служба правопорядку забезпечить їм безперешкодне проведення медичного огляду.

Нагадаємо, пияцтво - одна з найбільших проблем української армії, через яку сталися вже численні правопорушення, про які ми писали раніше.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ