Підтримати нас

На Херсонщині виділено 700 тисяч гривень на боротьбу з розповсюдженням коронавірусу (відео)

Автор статті
16 березня 2020 16:26
824
Поширити:

Для обласної інфекційної лікарні та центру екстреної медичної допомоги з обласного бюджету виділено 700 тисяч гривень.

Про це повідомив на брифінгу 16 березня директор Департаменту охорони здоров’я Херсонської облдержадміністрації Віктор Короленко:

"Ці кошти виділяються на захист лікарів та працівників, які виїжджають до хворих, — розповів Віктор Короленко. — У бригаді 3 людини, вони мають бути забезпечені захисним костюмом, відповідною маскою".

За словами директора Департаменту, головним закладом у боротьбі з небезпечним вірусом в області визначена Херсонська обласна інфекційна лікарня імені Горбачевського. Крім цього, ще 10 закладів  мають відповідні бази, бокси та інфекційні відділення. Вони  братимуть участь у виявленні та лікуванні хворих за двома напрямками – якщо необхідна ізоляція та обсервація або лікування хвороби після її виявлення.

Також Віктор Короленко попросив херсонців не робити хибних викликів та не вводити в оману медпрацівників щодо свого стану здоров’я. Чиновник нагадав про недавню історію в Генічеському районі: місцевий мешканець вирішив перевірити «якість» роботи швидкої. Він зателефонував за номером 103 і повідомив, що нещодавно повернувся з Італії та почуває себе погано. Бригада вдягнула спецзасоби захисту згідно з протоколом та виїхала на виклик. На місці з’ясувалося, що це був недолугий жарт. Медичні працівники викликали правоохоронців, але всю одноразову екіпіровку довелось викинути:

"На швидких сьогодні в нас всього по три комплекти спецзасобів, — зазначив Віктор Короленко. — Декілька тисяч гривень витрачається на один виїзд. Та вже 18 березня буде сесія обласної ради, де будуть виділені додаткові кошти".

Нагадаємо, тест-системи для швидкого визначення небезпечного вірусу мають надійти до Херсона ввечері 16 березня.

Як повідомлялося раніше, 3 березня в Україні повідомили про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом. На 16 березня в Україні зареєстровано 5 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19.

11 березня постановою Кабінету міністрів в Україні оголошено тритижневий карантин.

На невідомий раніше коронавірус COVID-19 почали хворіти з грудня 2019 року в Китаї. За два місяці коронавірус почав швидко поширюватися у Європі і особливо в Італії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ