Підтримати нас

На Херсонщині почався фестиваль "Купальські зорі"

07 липня 2019 04:22
758
Поширити:

На Херсонщині, у місті Гола Пристань, розпочався ХVII Всеукраїнський благодійний фестиваль народної творчості "Купальські зорі".

Зранку учасники фестивалю вже пройшли містом святковою карнавальною ходою, також відбулася вітрильна регата, повідомляє Укрінформ.

Урочисте ж відкриття та гала-концерт фестивалю почалися о 17 годині. Як стало відомо, під час концерту обиратимуть переможницю традиційного конкурсу краси "Купальська красуня".

"Тут близько 120 учасників конкурсу народної творчості "Фестивальний розмай" і 160 людей, які представляють ужиткове мистецтво. У межах фестивалю сьогодні відбувається багато заходів. Зараз - "Фестивальний розмай" на двох сценах, спортивні змагання. Творчі колективи вже поплели купальські вінки, які будемо у воду спускати, готується пліт, що прикрашатиме Набережну. Увечері чекаємо гостей з Молдови, представлені на фестивалі колективи з Хмельниччини, Волині, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької областей", - розповів у розмові з кореспондентом Укрінформу Голопристанський міський голова Олександр Бабич.

Що стосується обрання "Купальської красуні", то у місто приїхали для участі у конкурсі дівчата з різних районів області. Загалом красунь 14, це представниці Каховки, Нової Каховки, Скадовська, Каланчака, Херсона і Голої Пристані.

Опівночі на гостей фестивалю чекатимуть фаєршоу та запалювання Купальського вогнища.

Як зазначив міський голова, фестиваль — благодійний. Як і минулого року та позаминулого, мета фестивалю — зібрати кошти на обладнання для місцевої районної лікарні – цьогоріч для терапевтичного та дитячого відділення.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів