Підтримати нас

На Херсонщині курятина найдорожча

Автор статті
08 лютого 2019 16:01
740
Поширити:

За останні роки вартість курячого м'яса в Україні практично зрівнялася за ціною зі свининою. Минулої осені ціна перетнула позначку в 100 грн за кілограм.

Серед м'яса та м’ясних виробів торік філе курятини подорожчало найбільше - майже на 18% і коштує 105 грн за кілограм у середньому по країні.

«Різниця вартості кілограма курятини між найдорожчим регіоном – Херсонщиною та найдешевшим – Дніпропетровщиною складає 14,6 гривень. Найбільше зростання вартості за минулий рік відбулось саме в Херсонській області, де ціна зросла на 23 гривні» - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

З грудня 2017-го по грудень 2018 року курятина найбільше подорожчала у Херсонській, Черкаській, Закарпатській обл.

"Найдешевшу курятину у грудні торік продавали у Дніпропетровській області. За кілограм просили 97,6 гривень. На Рівненщині у грудні 2018-го курятину продавали по 99,7 гривень за кілограм, а у Запорізькій– по 100,7 гривень", - каже Дорошенко.

В Україні допомога з бюджету надається переважно найбільшим холдингам. За 2018 рік ТОВ "Вінницька птахофабрика", що входить у структуру холдингу "Миронівський хлібопродукт" рік отримало 812 мільйонів гривень бюджетних дотацій.

"Галузь, яка отримує найбільші субсидії від держави, показує найбільше подорожчання своєї продукції. Версія, яку стараються проштовхувати про те, що свинини стало менше, а галузь просто не встигає забезпечувати українців курятиною виглядає не переконливою. Але поки все говорить про те, що змін у найближчі роки чекати не приходиться, і ті, хто ближче до керма країни, будуть мати більше всіх, або все", - пояснює експерт.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ