Підтримати нас

На Херсонщині будуть лише три райони

Автор статті
10 березня 2020 05:00
734
Поширити:

На засіданні круглого столу при Мінрегіоні України, центр політико-правових реформ оприлюднив концепцію нового адміністративного поділу України на райони.

Про це повідомляє сайт "Децентралізація":

«Ми сьогодні поки не ведемо мову про те, як має називатися адмінтеродиниця субрегіонального рівня – район, повіт, округ чи ще якось. Ми сьогодні приступаємо до обговорення їх формату. Хоч такі обговорення тривають в країні з початком реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Та поки рано навіть говорити, де і скільки районів буде. Напрацьовані матеріали Центру політико-правових реформ тепер обговоримо у ширшому колі, залучивши, в тому числі, народних депутатів України. Думаю, Мінрегіон найближчим часом створить спеціальну робочу групу, яка займеться цим питанням. Фінальне обговорення плануємо за круглим столом у парламенті. Орієнтовно це буде в квітні», - сказав заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Згідно карти на Херсонщині залишаться лише три райони: Херсонський, Новокаховський та Генічеський.

У планах держави завершити реформу у 2020 році, провівши чергові місцеві вибори на новій територіальній основі місцевого самоврядування.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ