Підтримати нас

На ютубі вийшов фільм про сапера-розвідника: поранений під час бойового завдання на Херсонщині 

23 жовтня 2024 13:45
72
Поширити:
Скриншот із фільму "Артанець"/Андрій Рублюк

На ютубі вийшов документальний фільм “Артанець” про сапера-розвідника Андрія Рублюка на псевдо Звір. Під час бойової операції на Херсонщині він дістав поранення. 

Про це йдеться на сторінці Головного управління розвідки МО України.

У стрічці військові підрозділу ГУР МО “Артан” розповіли, що восени 2022 року у них було спецзавдання із розмінування території. 

“Я вважав себе більш-менш досвідченим фахівцем в даній області, підійшов ближче подивитись, що це за предмет і яким чином ми його можемо знищити. І тільки я підійшов, то зрозумів, що полетів”, – додав Рублюк.

Також військовий розповів про його лікування після поранення: 

“Лікуватися – так само елемент твоєї роботи. Не більше й не менше. Лікування було досить складне, досить довготривале. Воно, ніби гартує характер. Так, важко. Так, боляче. Але в будь-якому разі треба тренуватися, треба брати себе в руки, а як немає рук, то брати себе в зуби та вчитись жити далі”. 

Наразі він знову займається бойовими завданнями, зокрема контролює повітряний простір. 

  • Команда "Вгору" показала фільм "Біг марафонця", присвячений херсонцю, співзасновнику ветеранської піцерії "Sale e Pepe", громадському активісту Сергію Зелінському. Під час окупації Херсона чоловік волонтерив, після виїзду з міста вступив до Сил спеціальних операцій ЗСУ. Він загинув, виконуючи бойове завдання на Харківщині 4 червня 2023 року. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів