Підтримати нас

Команда "Вгору" показала фільм, присвячений херсонцю Сергію Зелінському

22 липня 2024 18:42
446
Поширити:
Сергій Зелінський
Колаж "Вгору"

Команда "Вгору" показала фільм "Біг марафонця", присвячений херсонцю, співзасновнику ветеранської піцерії "Sale e Pepe", волонтеру та громадському активісту Сергію Зелінському.

Фільм опублікований на ютубі “Вгору”.

Цьогоріч Сергію мало б виповнитися 42 роки. Однак, він загинув, виконуючи бойове завдання на Харківщині 4 червня 2023 року. 

Під час окупації Херсона чоловік волонтерив. Після виїзду з міста вступив до Сил спеціальних операцій ЗСУ. У війську Сергій отримав позивний “Марафон”, адже за життя захоплювався марафонським бігом. 

Режисер фільму Устин Данчук розповів, що матеріалів, які збирала родина і друзі Сергія, вистачило б на 3 годинний фільм. Він додав, що команда “Вгору” вибрала найголовніше. Те, що на їхню думку відгукнеться не тільки рідним Сергія, а й херсонцям, яких його життя торкнулося.

“На жаль історії героїв цієї війни ми часто розповідаємо коли вже пізно.. Але ми маємо говорити про героїв, пишатися героями, нагадувати про героїв, пам’ятати героїв. Щоб вони не залишалися лише записами у статистиці та фотографіями в Алеях Слави”, – зазначив Устин.

  • Сергій Зелінський був волонтером, головою громадської організації учасників АТО Білозерського району. У 2015 році він організовував відпочинок біля моря для учасників бойових дій на сході. Там він познайомився з Віталієм Лелюком. 
  • У березні 2018 року волонтер Сергій Зелінський та ветерани АТО Віталій Лелюк і Віктор Алексеєнко відкрили в Херсоні піцерію "Sale e Pepe" (з італ. – Сіль та перець). Чоловіки заснували піцерію як соціальний бізнес, що має на меті полегшити адаптацію демобілізованим військовим та допомогти сім’ям постраждалих від війни на сході. На початку в піцерії працювали лише ветерани АТО, потім переважно молоді хлопці та дівчата.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів