Підтримати нас

На який термін зможуть бронювати від мобілізації працівників агросектору

16 червня 2024 16:57
176
Поширити:
трактор, фермери, аграрії
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"/13 вересня 2023 рік

Працівників аграрного сектору бронюватимуть від мобілізації на один рік. Це потрібно для того, щоб створити умови безпечного збору урожаю.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час Black Sea Security Forum, передає кореспондент Суспільного.

За його словами, задля безпечної діяльності аграріїв прийняли декілька рішень щодо мобілізації:

  1. Автоматично подовжать на 3 місяці бронювання, які вже були раніше.
  2. Подальше бронювання надаватимуть на 12 місяців, до цього було шість.

Загальна норма бронювання до 50%, але по певних професіях можна подати клопотання з обґрунтуванням щодо збільшення цієї кількості, розповів Тарас Висоцький.

“На певних напрямках кількість працівників зменшилася приблизно до 20%. Це означає, що зросло навантаження на решту, тому що велика частина працівників мобілізувалася. Найбільш потрібні, на його думку, і в агро секторі, і в Збройних Силах це інженерні професії: трактористи, машиністи, інженери елеваторного обладнання”, – додав міністр.
  • Заміновані поля, знищена техніка, нестача грошей на купівлю посівних матеріалів та добрив – це неповний перелік труднощів і випробовувань, яких нині зазнають херсонські фермери. Директор сільськогосподарського виробничого кооперативу «Промінь» в Малій Олександрівці Ігор Цимбалістий розповів журналістці “Вгору”, що  змусили працювати на неперевірених саперами полях кредитні борги та зобов’язання перед пайовиками. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів