Підтримати нас

На Херсонщині відбувся Перший Кубок України з кайт-флаїнґу

Vgoru
Автор статті
23 червня 2021 12:33
1,118
Поширити:

Херсонська область 18 по 22 червня приймала перший в історії Кубок України з кайт-флаїнґу. На організованому Українською Асоціацією Повітряних Зміїв турнірі збірні з 7 регіонів країни змагалися за "командне золото".

Спортсмени з Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської, Київської, Вінницької, Рівненської областей та Києва демонстрували техніки запуску шоу-кайтів на локаціях у Херсоні та Олешківській пустелі. Через необхідність точного визначення результатів судді вирішили додати ще один день запусків – 22 червня в Антонівці.

Кубок України з кайт-флаїнґу  виборола збірна Миколаївської області на чолі з Дар’єю Старинець, Чемпіонкою України – 2020. Збірна Херсонщини на чолі з капітаном Микитою Вареником, Чемпіоном України з кайт-флаїнґу – 2020, фінішувала другою. Третє місце – у киян.

У рамках Кубку України в Херсоні 20 червня відбулося традиційне, вже п’яте Свято повітряного змія Kherson City Of Peace International Kite Event. Усі зацікавлені  мали змогу побачити яскраве дійство 3D кайтів та спробувати себе в їх керуванні під професійним наглядом кайт-флаєрів, які брали участь у Кубку.

Українська Асоціація Повітряних Зміїв заснувала Кубок України з кайт-флаїнґу цьогоріч – поряд з обласними чемпіонатами та Чемпіонатом України. На Кубку змагаються регіональні команди, а не окремі кайт-флаєри, як на чемпіонатах. Такий формат цілком відповідає рекомендованому Міжнародною Федерацією Повітряних Зміїв.



Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ