Підтримати нас

На Херсонщині люди не купаються у річках через обстріли та замінування, – прессекретар Херсонської ОВА

Vgoru
Автор статті
06 серпня 2023 07:50
442
Поширити:

Після підриву армією РФ Каховської ГЕС на Херсонщині у водоймах кишкових чи інших інфекцій не виявили, проте заборона на купання є. Люди не купаються і через постійні обстріли.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив керівник пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков, передає Суспільне.

"У нас людей від купання зупиняє не ризик кишкових паличок, це неможливо внаслідок обстрілів. Вище греблі вода відійшла настільки, що просто не дійдеш до неї від села, щоб скупатися. А нижче, це просто як самогубство, тому що під постійним снайперським прицілом берег, мінометними та артилерійськими ударами",  говорить Толоконніков.

Щодо інших річок, каже керівник пресофісу ОВА, як Інгулець, там є проблема з замінуванням берега, тому люди теж не купаються. Якщо заходять у річку ловити рибу, то там, де вже перевірили сапери.

Також Толоконніков розповів, що до затоплених районів регіону продовжують підвозити питну воду. За його словами, найскладніша ситуація у херсонському районі Корабел, у водогонах там технічна вода, тож питну привозять щодня.

"Також є кілька населених пунктів у Бериславській громаді. В одному 40 людей живуть, у другому вісім, туди воду підвозять. В інших населених пунктах вода подається зі свердловин. Де немає електрики, там працюють генератори, щоб погодинно подавати людям воду",  каже Толоконніков.

За липень російська армія обстріляла деокуповану Херсонщину 2 тисячі 33 рази, випустивши по території 11 тисяч 103 снаряди. Унаслідок російської агресії за минулий місяць загинуло 17 людей, а 111 отримали поранення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ