Підтримати нас

На фестивалі в Швейцарії представили фотографії Олександра Корнякова

Автор статті
22 квітня 2024 19:05
229
Поширити:
Фото Олександра Корнякова

У швейцарському місті Лозанна у межах фестивалю “Festival Histoire et Cité”, що популяризує історію серед населення, представили знімки фотокореспондента з Херсона Олександра Корнякова. 

Про це у коментарі Медіаплатформі “Вгору” розповіла наукова співробітниця та історикиня університету Лозанни Анастасія Шевченко.


Фото з фейсбуку Анастасії Шевченко 

Вона разом з істориком Олександром Дмитрієвим та Наталією Борис представили історію Херсона на фотографіях Олександра Корнякова, що зроблені під час окупації. 

Шевченко повідомила про те, що світлини поділені на 4 секції: “Протести”, “Життя в окупації”, “Звільнення”, “Затоплення”. Також вони представили відео з інтерв'ю фотокореспондента.

“Фотограф зі Швейцарії Нільс Акерман прокоментував знімки херсонського кореспондента. Він відзначив творчий потенціал автора, техніку, творче бачення. А про знімки, які мали гіршу якість відзначив умови, в яких вони зроблені під час окупації”, – додала історикиня. 
 Також вона зазначила про те, що хоч захід проведений в неділю, але був повний зал. Деякі глядачі, які не з України плакали, коли бачили світлини.
“На прохання відвідувачів плануємо робити виставку фотографій Олександра”, – повідомила Шевченко. 

  • Фотокореспондент Медіаплатформи “Вгору” Олександр Корняков отримав державну нагороду, відповідно до Указу Президента України №316/2023 від 6 червня 2023 року. Олександр Корняков під час окупації Херсона знімав мітинги та життя людей. Часто доводилося це робити приховано й на телефон. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ