Підтримати нас

На державні посади в Україні допускатимуть лише громадян із довідкою від психіатра

Автор статті
08 листопада 2021 06:30
822
Поширити:

Як відомо, водії автотранспортних засобів в Україні повинні пройти обов'язкове медичне обстеження, перш ніж отримати права. Але депутати Верховної Ради вважають, що подібні заходи треба застосовувати й до тих громадян, які намагаються влаштуватися на державну службу.

Саме таку мету має проєкт закону “Про запровадження обов’язкового попереднього психіатричного та наркологічного огляду публічних осіб” (№6262). Він передбачає як попереднє, так і періодичне проходження психіатричних та наркологічних оглядів держслужбовців та кандидатів на такі посади.

Проєкт закону розміщено на офіційному сайті Верховної Ради.

Сам проєкт містить лише перелік посад, для претендування на які знадобиться довідка від психіатра та нарколога. Причому до цього переліку включені всі виборні посади - від Президента України до сільського голови та депутатів усіх рівнів. 

Також передбачено, що стійкість свого психічного здоров’я мають доводити як прем'єр-міністр, так і всі керівники міністерств, відомств, державних підприємств та навчальних закладів. Суддів загальної юрисдикції до нього не включили, але вказані “керівник суду”, судді Конституційного Суду, члени Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Каменем спотикання для ухвалення закону може стати норма, що зобов’язує оприлюднити дані про результати оглядів відповідних кандидатів та публічних осіб.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ