Підтримати нас

На деокупованій території Херсонщини залишилася третина людей

Vgoru
Автор статті
26 травня 2023 07:20
1,317
Поширити:

ЗСУ звільнили від російської окупації 228 населених пунктів Херсонщини. На деокупованій території зараз проживає 165 тисяч людей. Це третина від довоєнної цифри в приблизно 500 тисяч людей. 

Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін на пресконференції Херсонської ОВА.

За його словами, з небезпечних районів області, поряд із лінією розмежування з ворогом, люди від'їжджають, але багато все одно залишаються в області. Вони переміщаються в безпечніші райони. 

“Наприклад, у Великоолександрівську громаду переїхало дуже багато людей із Берислава, з Тягинки й так далі. Тобто завжди переміщення є. У безпечніші райони, з інших областей повертаються люди, оселяються. Навіть якщо в них зруйновані будинки, вони живуть у сусідів і відновлюються”, — повідомив Олександр Прокудін.

Нагадаємо, попри постійні обстріли та заміновані території, на деокупованій частині Херсонської області агрономи обробляють землю. Загалом в області працюють близько 40 агропідприємств.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ