Підтримати нас

Попри обстріли та замінування близько 40 агропідприємців обробляють землю на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
18 травня 2023 16:21
468
Поширити:

Попри постійні обстріли та заміновані території, на деокупованій частині Херсонської області агрономи обробляють землю. Загалом в області працюють близько 40 агропідприємств.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Ми щодня втрачаємо людей, які підриваються саме на мінах або боєприпасах, які не розірвались», — говорить Юрій Соболевський.

За словами заступника голови облради, усі можливі ресурси в регіоні спрямовані на розмінування. Нацполіція, ДСНС, військові роблять усе для того, аби очистити територію.

“Проте, кількість замінованої території велика, мін настільки багато, що потрібно ще багато часу і велика кількість ресурсів", — говорить Соболевський.

Раніше ми повідомляли, що в деокупованих населених пунктах Херсонської області зберігається високий рівень мінної небезпеки.

Через обстріли РФ, там знаходять артилерійські снаряди, що не розірвалися. Крім того, існує велика ймовірність, що окупанти замінували ці ділянки, залишивши там розтяжки, міни, зокрема «Пелюстки», що встановлюються дистанційно і зливаються з травою та листям.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ