Підтримати нас

На деокупованій Херсонщині триває відновлення мобільного зв'язку

Вгору
Автор статті
25 лютого 2024 07:29
191
Поширити:
Ілюстративне фото

21 лютого заступник голови Херсонської ОВА Михайло Лемак обговорив із представниками мобільних операторів проблемні питання поновлення зв'язку на деокупованих територіях.

Про це повідомляє Херсонська ОВА.

У дописі йдеться, що в населених пунктах правобережжя Херсонщини необхідно відновити зруйновані вежі мобільного звʼязку. Також через часті обстріли прифронтових територій, складно налагодити електроживлення для базових станцій.

Для покращення ситуації зі зв’язком, ХОВА надає громадам області альтернативні джерела безперебійного живлення.

“Всі ми розуміємо важливість того, щоб мешканці найвіддаленіших населених пунктів були на зв’язку. Тож намагаємося забезпечити сталим інтернет – зв'язком жителів громад, завдяки системі доступу до супутникового інтернету STARLINK та забезпечення широкосмуговим доступом до Інтернету за технологією PON” – розповів заступник голови Херсонської ОВА Михайло Лемак.

Мобільні оператори працюють над усуненням проблем із якістю зв’язку у населених пунктах Херсонщини, де це необхідно, пише Херсонська ОВА.

  • Станом на 22 лютого у Херсонській області над відновленням електропостачання працюють 29 бригад енергетиків – це 154 робітники та 47 одиниць техніки.
  • 6 лютого фахівці ДТЕК Одеські електромережі відновили роботу високовольтної підстанції 150 кВ на Херсонщині. У першу чергу напругу подали на об’єкти критичної інфраструктури.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ