Підтримати нас

На 10 років із конфіскацією засудили народну артистку-колаборантку з Херсона Ружену Рубльову

Вгору
Автор статті
28 березня 2024 13:37
592
Поширити:

За колабораціонізм на 10 років ув’язнення з конфіскацією майна засудили 56-річну Ружену Рубльову, народну артистку України, колишню артистку Херсонського академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша.

Про це йдеться у вироку Рівненського міського суду Рівненської області.

Зазначається, що окрім 10 років ув’язнення Рубльову позбавлять права 12 років обіймати посади у сфері культури та з конфіскацією всього майна. Серед конфіскованого майна дві квартири.

Основою для обвинувачення стала участь Ружени Рубльової в мітингу-концерті, організованому РФ та присвяченому тимчасовій окупації частини території України (входженню до складу російської федерації нових територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей). На цьому мітингу в супроводі хору військ національної гвардії російської федерації Рубльова виконала музичну композицію, яка розпочинається словами “Здесь птицы не поют…”.

  • Ружена Рубльова працювала в Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Куліша з 1999-го, вона була провідною артисткою театру, хормейстеркою. У березні 2021-го їй надали звання "Народна артистка України".
  • У серпні 2022 року під час окупації Херсона, Рубльова погодилася "очолити" дві музичні школи – № 1 та № 3.
  • 18 серпня 2023 року СБУ повідомила Ружені Рубльовій про підозру в колабораційній діяльності. 
  • 25 лютого 2024 року Рубльова виступила на церемонії вручення російської премії “Золотий грамофон 2024” у Санкт-Петербурзі.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ