Підтримати нас

Муніципального депутата в Москві засудили на 7 років в’язниці за те, що назвав війну в Україні війною

Vgoru
08 липня 2022 17:20
831
Поширити:

Муніципального депутата одного з районів Москви Олексія Горінова звинуватили у кримінальній справі про поширення «завідомо неправдивої інформації» про російську армію. І суд виніс йому перший вирок за висловлювання про війну проти України.

Про це повідомило російське інтернет-видання Медуза.

Тож Олексію Горінову  присудили сім років колонії. Вирок оголошено сьогодні, 8 липня. Це перший вирок за новою  кримінальною статтею із реальним терміном позбавлення волі. 

Приводом для порушення  справи стало засідання ради депутатів, де вони обговорювали доречність проведення конкурсу дитячих малюнків. Олексій Горінов та голова муніципального округу Олена Котєночкіна виступали проти, пояснюючи це веденням Росією війни проти України. 

Під час цієї розмови вони називали дії Росії війною, а не «спеціальною військовою операцією», згадували загибель в Україні дітей та заявили про перетворення Росії на «фашистську державу».

На думку слідства, муніципальні депутати публічно дискредитували російські війська, «використовуючи своє службове становище», «керуючись мотивом політичної ненависті» та «передбачаючи неминучість настання суспільно-небезпечних наслідків».

У суді Олексій Горінов запропонував провести хвилину мовчання в пам’ять про загиблих українців, ці слова в залі суду підтримали оплесками. Скінчилося тим, що судові пристави вивели всіх присутніх, які  підтримали підсудного, і залишили лише пресу.

Олена Котєночкіна, яка перебуває за кордоном, також стала фігурантом кримінальної справи та заочно заарештована.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ