Підтримати нас

Мрочко прокоментував підземне будівництво у Херсоні 

02 жовтня 2024 19:10
350
Поширити:
Скриншот із відео, що опубліковане на сторінці в телеграм-каналі Романа Мрочка

Роман Мрочко прокоментував будівництво підземних об’єктів у Херсоні, яке викликало обурення у місцевих жителів.

Відео з коментарем опубліковане на сторінці в телеграм-каналі. 

Мрочко стверджує, що будують протирадіаційні укриття для херсонців. За його словами, після завершення активної фази бойових дій у цих укриттях зможуть навчатись діти. 

Будівництво викликало обурення у місцевих жителів. Журналістка онлайн-медіа МОСТ Олена Гнітецька оглядала одне із таких місць. Його розпочали біля житлових будинків.

Вона звернулася до чоловіка, якого вказали як представника забудовника. Після чого він почав штовхати Олену та кидати в неї каміння. Окрім цього, він викинув її телефон у котлован та відмовився його повертати. В цей момент на будівництво приїхав чоловік, який представився Віктором Спурзою (співзасновник компанії “Будпостач-СТСВ”, яке будує декілька підземних шкіл у Херсоні за кошти міського бюджету). Потім з'явилася поліція й тоді Спурза сказав повернути телефон Олені.

На сторінці поліції Херсонської області повідомили, що слідчі розпочали кримінальне провадження щодо «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів». Зараз тривають слідчі дії та з’ясовуються усі обставини події.

  • У квітні 2024 року у відповідь на запит “Вгору” у Херсонській міській військовій адміністрації повідомили, що в Херсоні запланували побудувати підземну школу.
  • Роман Мрочко під час зустрічі з освітянами анонсував створення однієї підземної школи в Херсоні. З метою обміну досвідом у побудові підземних шкіл 8 квітня 2024 року він перебував у відрядженні в Харкові, де місцева влада збудувала школу під землею.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів