Підтримати нас

Мости через Дніпро стануть стратегічними об’єктами під час визволення Херсона

Vgoru
Автор статті
20 липня 2022 09:53
2,773
Поширити:

Саме контроль над мостами через Дніпро стане ключовим фактором у боях за визволення міста, йдеться в зведенні розвідки Великої Британії у Твіттері.

Збройні сили України вдарили по Антонівському автомобільному мосту через Дніпро,  продірявивши дорожнє полотно. Цей пристрілочний удар засвідчив:  українські артилеристи  можуть легко зруйнувати  цю переправу. Окупанти тоді  потраплять у котел і не матимуть будь-якої логістичної комунікацій з Кримом, звідки їх підживлюють резервами. До всього - на цій ділянці ніяк не вдасться створити понтонну переправу.

Тож британські розвідники констатують, що цей міст  є однією з ключових вразливих точок російських окупантів. І хоча ЗМІ повідомили, що рух по ньому обмежено, все одно він залишатиметься стратегічним для постачання окупаційних військ. 

 «До цієї зони входить місто Херсон, що має політичне та символічне значення для Росії. Нижня течія Дніпра є природним бар’єром, ширина водного шляху зазвичай становить близько 1000 м. Контроль над переправами через Дніпро, ймовірно, стане ключовим фактором під час бойових дій у регіоні», – заявили британці.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ