Підтримати нас

Міжнародні “спостерігачі” приїхали слідкувати за незаконними виборами президента РФ. Оновлено

Вгору
15 березня 2024 09:28
534
Поширити:
Фото: Слово і діло

На окуповану територію Херсонської області приїхали невідомі “спостерігачі” з інших країн, щоб слідкувати за незаконними виборами президента РФ. 

Про це повідомляють пропагандистські канали.
 
Зазначається, що вони спочатку мали отримати акредитацію в незаконному Центральному виборчкомі РФ. 

У коментарі Медіаплатформі “Вгору” голова Комітету виборців України в Херсонській області, політолог, краєзнавець Дементій Білий повідомив про те, що не можна назвати те, що відбувається на окупованих територіях “виборами”: 

“Це політичний примус людей до голосування. А в спостерігачів, що висвітлюють політичну кампанію, ганебна роль”, – додав політолог. 

Оновлено. 


Скриншот із росЗМІ

Один із міжнародних “спостерігачів” – кенієць Езекіл Канагі Мутеє.

За його словами, він приїхав для того, щоб побачити як на окупованих територіях на “виборах” дотримуються прав людини та чи мають вони можливість вільно проголосувати. 

Фото: "EADaily"/Данієль Ковалик

Ще один “експерт” із США американський журналіст та викладач на юридичному факультеті в університеті Піттсбурга Данієль Ковалик.

Він відомий проросійськими поглядами, а в своїх наукових роботах критикує зовнішню політику США.

Ковалик повідомив про те, що побачив ознаки прозорості на "виборах".  

"Спостерігач" Омолемо Сомолекає із Ботсвани прокоментував:

"Ми спостерігаємо за процесом голосування, для переконання, що він незалежний. І ми дуже раді, що в Росії це вже відбувається".

Скриншот із росЗМІ
  • Хав'єр Пінеда з Республіки Чилі, про якого немає ніякої інформації.
Скриншот із росЗМІ
  • Крістіан Арсен Роберт-Ноель Ро з Франції. Він назвав незаконні вибори на окупованій території Херсонщини нібито більш демократичними ніж у Франції. Використовуючи риторику російських окупантів, чоловік називає “українців і росіян єдиним народом”, а Америку звинувачує у війні. Про нього також відсутня будь-яка інформація у відкритих джерелах.

Скриншот із росЗМІ

  • Лаід Зогламі з Алжиру. Він повідомив про те, що незаконна виборча кампанія повністю відповідає міжнародним стандартам. Про нього відсутня інформація у відкритих джерелах.

Про інших “спостерігачів”, які приїхали на окуповане лівобережжя Херсонщини, поки не відомо. 

  • Окупаційна влада заявила, що за голосуванням на нелегітимних виборах президента РФ на лівобережній Херсонщині стежать “спостерігачі” від партій та іноземні електоральні експерти з десяти країн, серед яких США, Німеччина, Франція, Мексика, Кенія, Замбія, ПАР та Індонезія. 
  • Омбудсман Дмитро Лубінець повідомив, що незаконна влада й далі використовуватиме пропагандистські медіа, щоб показувати, як проходитимуть нелегітимні вибори президента РФ на окупованих територіях. До цього намагаються долучити журналістів з інших країн.
  • У Каховській громаді Херсонської області на нелегітимні дострокові вибори президента РФ прийшло проголосувати менше ніж 10% відсотків людей.
  • З початком повномасштабного вторгнення РФ Кримінальний кодекс України доповнили статтею про колабораційну діяльність. Ч. 5 ст. 111-1 ККУ вказує на відповідальність особи саме за участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на окупованих територіях або публічні заклики до проведення таких незаконних виборів та/або референдумів на окупованих територіях. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ