Підтримати нас

Окупаційна влада долучатиме іноземних журналістів перед виборами

Вгору
Автор статті
10 березня 2024 15:52
201
Поширити:
Фото: судово-юридична газета

Незаконна влада продовжує використовувати пропагандистські медіа, щоб показувати, як проходитимуть нелегітимні вибори президента РФ на окупованих територіях. До цього намагаються долучити журналістів з інших країн. 

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

За словами Омбудсмана, мета залишається одною – зробити видимість законності таких виборів не тільки для жителів окупованих територій, а й для громадян інших країн.

“Звертаюсь до міжнародних партнерів та іноземних журналістів: не беріть участь у висвітленні подій, що пов’язані з псевдовиборами. Окрім цього, поїздка на окуповані території України юридично заборонена через територію Росії. Також це може бути небезпечно для вашого життя, оскільки там тривають бойові дії, а вулицями ходять російські військові зі зброєю”, – додає Лубінець. 
  • Раніше Омбудсман Лубінець зазначив, що вибори президента РФ на окупованих територіях – це зазіхання на суверенітет та територіальну цілісність України, а також порушення Конституції та законів України.
  • На окупованих територіях Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької області незаконна влада створює списки людей, які відмовляються йти на вибори президента РФ. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ