Підтримати нас

У Каховській громаді на Херсонщині окупаційна влада не змогла провести дострокові вибори

Вгору
14 березня 2024 22:09
429
Поширити:

У Каховській громаді Херсонської області на нелегітимні дострокові вибори президента РФ прийшло проголосувати менше ніж 10% відсотків людей.

Про це в коментарі Медіаплатформі “Вгору” розповів начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.


За його словами, через це російські окупанти збирали нараду, на якій вирішили повторно провести незаконне голосування в цій громаді.


Дострокові вибори починалися в Генічеському районі, потім був Скадовський, додав речник.


Толоконніков зазначив, що окупаційні представники незаконних виборчкомів  ходили по будинках, змушували голосувати за сусідів, які виїхали. Також ловили людей на вулицях і ринках. 


“Тут дійсно, як відмовитися голосувати, якщо до тебе у дім приходять озброєнні люди”, – сказав Олександр Толоконніков.

  • Росія встановила на окупованих територіях України воєнний стан і попри це проводить нелегітимні вибори президента РФ. З 27 по 29 лютого голосував один округ, а з 1 по 3 березня – інший. Дострокове голосування на окупованих територіях триватиме до 17 березня.
  • Незаконна влада змушувала брати участь у виборах людей на окупованих територіях як із російським, так і з українським паспортом. Окрім цього, голосують російські військові.
  • Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про те, що проведення незаконних виборів на окупованих територіях всупереч Конституції та законодавства України вкотре демонструє зневагу до міжнародної демократичної спільноти та викриває спроби РФ легалізувати окупаційну «владу».
  • З початком повномасштабного вторгнення РФ Кримінальний кодекс України доповнили статтею про колабораційну діяльність. Ч. 5 ст. 111-1 ККУ вказує на відповідальність особи саме за участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на окупованих територіях або публічні заклики до проведення таких незаконних виборів та/або референдумів на окупованих територіях. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ