Підтримати нас

Міська влада Херсона не планує припиняти будівництво протирадіаційного укриття в одному з мікрорайонів

07 жовтня 2024 19:27
302
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Місцева влада Херсона не планує припиняти будівництво протирадіаційного укриття в одному зі спальних мікрорайонів.

Про це в етері “Вгору” розповів директор департаменту у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Херсонської МВА Денис Путінцев.

“У мене немає такої інформації. Наразі я не отримував інформації про припинення робіт”, – зазначив він.

За його словами, будівництво укриттів це насамперед питання безпеки й саме ним керувалась місцева влада.

Будівництво укриття біля школи, в яку 7 жовтня російські військові влучили керованими авіабомбами, відбулось в районі Херсона де проживає найбільша кількість людей зокрема і дітей.

Для будівництва кошти виділяли з державного бюджету, також він уточнив, що мова йшла саме про укриття, а не підземну школу, як стало відомо нещодавно.

“Це додаткові кошти, ніяким чином жодної копійки не використано з місцевого бюджету для будівництва цих укриттів”, - розповів Денис Путінцев.

  • 7 жовтня, після 10:00 окупаційні війська скинули 2 керовані авіабомби (КАБ) на Центральний район, 2 – у північній частині Херсона. За попередньою інформацією, відомо про поранених дітей 3 і 5 років. КАБи випустили з Су-57. Через авіаудар пошкоджений заклад освіти та будинки.
  • Військові РФ влучили в школу, біля якої влада почала будувати протирадіаційне укриття. Місцеві жителі виступали проти цього. Їх непокоїло, що будівництво приверне увагу окупаційних військ.
  • Раніше журналісти  онлайн-медіа “Мост” повідомляли, що місцеві жителі влаштували мітинг проти будівництва підземного об'єкта. Коли журналістка Олена Гнітецька оглядала це місце на неї напав представник забудовника.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів