Підтримати нас

Міноборони вирішило нагороджувати вогнепальною зброєю винятково військових і не більше 1 разу

15 січня 2018 12:00
203
Поширити:

Міністерство оборони вирішило нагороджувати вогнепальною зброєю лише військовослужбовців і не більше 1 разу. Про це йдеться в наказі Міноборони №617, передають Українські Новини.  

Ним внесено зміни до Положення про відомчі нагороди Міністерства оборони "Вогнепальна зброя" і "Холодна зброя".

Так, установлено, що зброєю нагороджуються військовослужбовці, на яких поширюється дія дисциплінарного статуту Збройних сил, а також громадяни, звільнені з військової служби у відставку або в запас із правом носіння військової форми одягу.

Крім того, зазначається, що особу може бути нагороджено вогнепальною або холодною зброєю тільки 1 раз.

P.S. В Україні вже не перший рік існує практика роздачі силовими міністрами і президентом нагородної вогнепальної зброї. І те, що спочатку замислювалося як нагорода за особливі заслуги у захисті конституційних прав і свобод людини, згодом перетворилося просто в неконтрольовану роздачу стволів своїм кумам, друзям, колегам по партії і дружинам.

Після скандального інциденту з народним депутатом Сергієм Пашинським, під час якого він застосував вогнепальну зброю, знову заговорили про необхідність регулювання ринку нагородної зброї, адже, судячи з усього, саме його і застосував парламентарій.

Про те, що нагородну зброю в Україні продовжують роздавати направо і наліво, знову заговорили влітку 2016 року, коли з'явилася інформація про те, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вручив його 88 народним депутатам. Як з'ясувалося пізніше, усього за 2016 рік Аваков роздав понад 2200 тисяч стволів. Сам міністр пізніше стверджував, що не бачить у такій практиці нічого поганого.

"Нагородну зброю я вручав і буду вручати. Це повноваження міністра, і це гарна справа", - говорив глава МВС.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ