Підтримати нас

Міністерство освіти радикально “взялося” за помилки у шкільних підручниках

Автор статті
15 березня 2021 18:04
917
Поширити:

В українському Міністерстві освіти проаналізували зміст шкільних підручників і дійшли до висновку, що якість цих книжок здебільшого - на дуже низькому рівні. Наприклад, що сказати про те, що в одному з посібників з біології стверджується, що ракові пухлини, виявляється, можна лікувати... содою!

Водночас, ще в одній з навчальних книжок, також "біологічного" профілю, вказується, що для кращого розігріву перед спортивними змаганнями дуже допомагає глінтвейн. І це - в дитячому підручнику!

Виходячи з цих та інших кричущих моментів, міністерські чиновники анонсують радикальний перегляд правил атестації підручників. Сам міністр Сергій Шкарлет згадав, що найбільша частина помилок містять підручники, видані в останні п'ять років.

"З метою розв’язання проблеми й недопущення такого сорому надалі в ІМЗО стартував процес розроблення нового порядку конкурсного відбору підручників", – написав міністр в телеграм-каналі.

У міністерстві обіцяють викласти електронні версії підручників, що проходитимуть відбір, прозорість і відкритість його проведення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ