Підтримати нас

Миколаївські сапери допомагають розміновувати Херсонщину – ДСНС

Автор статті
07 січня 2024 13:49
461
Поширити:

Миколаївські піротехніки ДСНС допомагають в розмінуванні територій Херсонщини. Сапери виконують завдання за допомогою машини механізованого розмінування MV-10.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Миколаївській області.

Як зазначається, сапери обстежують та очищують від боєприпасів територію села на Херсонщині, де тривалий час перебували російські  війська. 

Миколаївські фахівці з розмінування працюють тут вже четвертий тиждень. За цей час вони обстежили механізованим способом понад 60 тисяч кв. м в межах села. Це і городи, і обійстя місцевих мешканців, відкриті ділянки в межах населеного пункту, пишуть у відомстві.

“Під ланцюговим механізмом спеціалізованої техніки найчастіше вибухають протитанкові та протипіхотні міни, які залишили по собі російські окупанти”, – повідомляють у ДСНС.

За 2023 рік на території деокупованої Херсонщини сапери розмінували 54 населених пункти – 160 тисяч га.

21 грудня голова ХОВА Прокудін заявив, що Херсонська область на першому місці за кількістю саперів, що працюють над розмінуванням територій.

Україна є першою у світі за площею замінованих територій. Близько 174 тисяч квадратних кілометрів територій є потенційно небезпечними для життя й господарювання. Її небезпечна територія більша за територію цілої країни – Словенії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ