Підтримати нас

Меркель визнала проблему мігрантів складнішою за фінкризу 10 років тому

Автор статті
12 вересня 2018 11:32
639
Поширити:

Євросоюз повинен знайти єдине рішення міграційної проблеми, інакше він виявиться під загрозою.

Про це канцлер ФРН Ангела Меркель заявила в ході дебатів у бундестазі в середу, повідомляє Укрінформ.

«Якщо Європа просто скаже: ми відгороджуємося від усього і нас не хвилює, що відбувається в сусідніх з нами регіонах, - так не піде», - сказала канцлер.

Глава уряду визнала, що рішення на європейському рівні поки що не знайдено, при цьому завдання, які стоять перед Європою у зв'язку з припливом мігрантів, навіть більш складні, ніж фінансова криза, що вибухнула 10 років тому.

Говорячи про події у Хемніці, де відбулися багатолюдні демонстрації і безлади після загибелі у бійці з біженцями громадянина ФРН, і Кетені, де відбулися схожі події, Меркель наголосила, що винні мають бути притягнуті до відповідальності за законом, а влада – винести уроки з подій і відповісти на занепокоєння громадян. Однак, гнів щодо злочинців-іноземців не може бути виправданням для ненависті, підбурювання до насильства і нацистських гасел проти людей, які мають інший вигляд», - переконана вона.

Канцлер закликала не ототожнювати злочинців і усіма шукачами притулку. Настільки ж «неправильними і недоречним» вважає вона узагальнення подій в Саксонії і Східній Німеччині, де відбуваються зіткнення, з усією країною. «Ми не допустимо того, щоб цілі групи в нашому суспільстві поволі були маргіналізовані», - заявила глава уряду.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ