Підтримати нас

Медзаклади деокупованої Херсонщини отримали системи зберігання енергії

Автор статті
03 квітня 2024 07:21
143
Поширити:
Фото: ua.depositphotos.com

Чотири заклади охорони здоров’я деокупованої Херсонщини отримали від американської благодійної організації 16 систем зберігання енергії.

Про це повідомляє Херсонська ОВА.

Зазначається, що системи зберігання енергії забезпечать живлення об’єктів соціальної та критичної інфраструктури в разі відключень електроенергії чи перебоїв з електропостачанням.

“Медичні заклади постійно зазнають ворожих атак, а це ставить під загрозу життя пацієнтів. Тому головне завдання в реаліях війни – забезпечити безперебійне надання медичної допомоги за будь-яких умов, навіть повних блекаутів”, – пише ХОВА.

Принцип роботи систем зберігання енергії схожий на роботу павербанків: вони заряджаються електроенергією і можуть утримувати заряд протягом 12–14 годин, також у них високий рівень автономності.

Медзаклади отримали системи від Американської благодійної організації Direct Relief та БО “Благодійний фонд Євгена Пивоварова” за сприяння Міністерства цифрової трансформації України та Міністерства охорони здоров’я України, йдеться в дописі.

  • Нещодавно міжнародна організація “Лікарі світу – Франція” передала гуманітарний вантаж для жителів населених пунктів Нововоронцовської громади Херсонської області.
  • Мобільну амбулаторію отримала одна із херсонських лікарень, її придбали за сприяння міжнародної спільноти, а передала ГО “Ротарі Клуб Миколаїв”. Вартість мобільної амбулаторії становить 1 мільйон 700 тисяч гривень.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ