Підтримати нас

Майже 500 військових з України закінчили навчання у Великій Британії

Vgoru
Автор статті
30 червня 2022 14:36
1,029
Поширити:

Їх навчали застосовувати на полі бою найрізноманітніші новинки, серед яких дуже грізна сучасна система залпового ураження.

Британський уряд окремо заявив, що окрім навчання на більш складній зброї, може проводити вишкіл 10 тисяч українських солдатів у Великій Британії кожні 120 днів, повідомив телеканал Sky News.

Підрозділи впродовж останніх кількох тижнів навчалися на рівнині Солсбері у Вілтширі та інших місцях. Українці знають, що освоєння нових навичок може означати різницю між життям і смертю, коли вони повернуться на лінію фронту на сході України. Це для них – основний мотиваційний фактор, коментують підсумки курсів наставники. 

«Для нас це стало шоком», – так оцінив палке бажання українців вчитися офіцер британської армії капітан Джеймс Оліфант. 

Капітан Оліфант допоміг нашим військовим освоїти ракетну систему залпового вогню (РСЗВ) великої мобільної зброї на гусеничному ходу, яка дуже швидко запускає 12 ракет на відстань понад 50 миль. 

Додамо, що влада Великої Британії вирішила додатково надати Україні 1 млрд фунтів стерлінгів (1,2 млрд доларів). До чергового пакету допомоги увійдуть  системи протиповітряної оборони, безпілотні літальні апарати та інші засоби.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ