Підтримати нас

Лукашенко заявив про готовність взяти під свій контроль кордон між Україною та РФ

31 жовтня 2018 19:15
586
Поширити:

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність взяти відповідальність забезпечення миру на Донбасі та контроль над українсько-російським кордоном.

Про це він заявив під час відкриття у Мінську зустрічі Основної групи Мюнхенській конференції з безпеки, передає Радіо Свобода.

"Ми можемо взяти на себе відповідальність за забезпечення миру в східних регіонах України і контроль на російсько-українському кордоні, а також супроводжувати проведення виборів на Донбасі, виходячи з розуміння того, що ці регіони є невід’ємною частиною України", - сказав Лукашенко.

За словами президента Білорусі, для мирного урегулювання конфлікту на Донбасі необхідно посилити мандат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та Тристоронньої контактної групи. Також офіційний Мінськ, на його переконання, готовий розглянути створення технічного пункту Тристоронньої контактної групи у білоруській столиці.

Лукашенко також підтримав ідею розміщення миротворчого контингенту на Донбасі. Він допустив варіант розміщення спільної місії ООН і ОБСЄ.

Він додав, що "при бажанні" проблему миру на Донбасі могли б вже давно вирішити.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ