Підтримати нас

Лондон заявив, що вільне пересування людей з ЄС припиниться разом із Brexit

27 липня 2017 13:04
209
Поширити:

Вільне пересування людей між Великою Британією і Європейським Союзом припиниться, як тільки Британія покине ЄС. Про це заявив у четвер міністр з імміграції країни Брендон Льюїс, передає УНН з посиланням на The Guardian.

З його слів, британський уряд збирається скоротити чисту імміграцію до десятків тисяч людей.

"Вільне пересування робочої сили припиниться, коли ми покинемо Європейський Союз навесні 2019 року. Я ясно дам це зрозуміти", - сказав Б.Льюїс.

"Зрозуміло, що є період переговорів, які ми наразі проводимо з ЄС. Але ми абсолютно ясно дали зрозуміти, що вільне пересування припиниться. Це частина чотирьох ключових принципів ЄС. Коли ми підемо, це, за визначенням, завершиться", - додав він.

 

Його коментарі, як зазначається, суперечать нещодавнім повідомленням про те, що британський уряд готовий дозволити продовження вільного пересування протягом перехідного періоду тривалістю три або чотири роки.

Зауваження, швидше за все, викличуть занепокоєння у підприємств, у яких буде менше двох років, щоб підготуватися до припинення вільного пересування робочої сили з ЄС. Однак може статися так, що, не дивлячись на те, що право на вільне пересування технічно припиниться з завершенням процесу Brexit, домовленості все ще будуть діяти на етапі його реалізації.

На підтвердження того, що це може статися, Б.Льюїс підтвердив прихильність консерваторів щодо скорочення чистої імміграції до менш ніж 100 тис. осіб в рік, відзначає видання.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ