Підтримати нас

Литва, Латвія, Естонія та Польща жорстко обмежать в’їзд російських туристів

Vgoru
Автор статті
08 вересня 2022 12:50
529
Поширити:

Обмеження на в’їзд для громадян росії з шенгенськими туристичними візами почнуть діяти з 19 вересня. На те, яка країна ці візи видала, не зважатимуть.

Про це на пресконференції сьогодні, 8 вересня, повідомила  прем’єр-міністерка Естонії  Кая Каллас ERR.

«Разом із Латвією, Литвою та Польщею ми хочемо суттєво обмежити в’їзд громадян Росії, метою яких є туризм. Сьогодні  разом із прем’єр-міністрами Латвії, Литви та Польщі зробимо заяву з цього приводу. Ми вже оцінили це як необхідне», – заявила Кая Каллас.

Вона зауважила, що обмеження мають передбачати винятки для тих, хто відвідує членів сім'ї, дисидентів та власників посвідок на проживання. Вона також  зазначила, що оскільки авіасполучення призупинили внаслідок санкцій проти росії, на прикордонні з нею країни лягло дуже велике навантаження. А глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу повідомив, що балтійська країна закриє в’їзд для російських туристів із 19 вересня.

«Естонія має політичну волю, яку ми реалізуємо в правовому полі. У ніч з 18 на 19 вересня почне діяти заборона на в'їзд до Естонії через шенгенський зовнішній кордон для громадян рф незалежно від того, яка країна видала шенгенську візу», – сказав міністр закордонних справ.

Глава МЗС Латвії своєю чергою напередодні повідомив, що Литва, Латвія та Естонія домовились суттєво обмежити в’їзд росіян, у яких є чинні шенгенські візи.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ