Підтримати нас

Лікарі закликають херсонців не займатися самолікуванням при перших симптомах грипу

Vgoru
16 січня 2016 10:15
220
Поширити:

На сьогодні ситуація із захворюваністю на ОРВІ та пневмонію в Херсоні не критична, але серйозна. Про це зазначають лікарі міських клінічних лікарень. 

Так, у Херсонський обласній клінічній лікарні за вчорашній день, 15 січня, госпіталізовано 8 людей із пневмоніями середньої тяжкості. 

"Пневмонія виникає на фоні ускладненого грипу чи ОРВІ. Тому найголовніше - не геройствувати, а відразу ж, якщо піднімається температура, звертатись до лікаря", - закликає завідуюча приймального відділення Інна Захарченко. 

За її словами, профілактикою ОРВІ та грипу служать найпростіші народні методи, такі як часник, чай з медом та лимоном тощо, а також прийом іммуностимулючих препаратів та щеплення від грипу. При початковій стадії - застуді, нежитю, ломоті, ефективними будуть звичні ліки від застуди. 

Окрім того, лікарі рекомендують уникати людних місць, а вдома провітрювати приміщення та більше гуляти на свіжому повітрі.  Про доволі складну епідеміологічну ситуацію повідомляють і у Клінічній лікарні Суворовського району. Там лікарі консультують близько 70 людей кожного дня, як з виїздом за місцем проживання, так у телефонному режимі. 

Із вірусною пневмонією у Херсонській міській клінічній лікарні ім.Лучанського станом на 15 січня перебуває 37 людей. Із них 6 - у тяжкому стані в реанімації.  6 дітей із пневмонією за останні дві доби прийняла Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня. 2 із них - малюки раннього віку. Із ОРВІ та грипом у відділенні знаходиться 20 дітей.  "Хоча кількість хворих не перевищує епідеміологічного порогу, ми вважаємо, що деякі карантинні заходи все ж є необхідними. Хоча б на період погіршення погодних умов, дітей краще було б залишити вдома", - відмічає черговий лікар. 

"Епідеміологічний поріг у Херсоні дуже далекий від критичного. Але є інша проблема - лікарями діагностовано у хворих вірус H1N1. Він небезпечний саме тим, що швидко викликає ускладнення. Ризик того, що звичайна застуда за короткий час переросте у тяжку пневмонію дуже високий. На сьогодні госпіталізувано 60 хворих із ОРВІ та грипом, із них 2 із пневмонією середньої тяжкості, 4 - у тяжкому стані", - зазначає заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення Херсонської міської клінічної лікарні ім. Тропіних Світлана Пшенична. 

Лікар попереджає - під найбільшою загрозою знаходиться молоді люди у віці до 40 років, які є найбільш активною верствою населення. Шановні херсонці! Якщо у вас виникає висока температура і ви відчуваєте значне погіршення самопочуття - не зволікайте, звертайтесь до лікарів. Саме своєчасна допомога та правильне лікування врятують вам життя.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів