Підтримати нас

Лагута розповів про освіту в школах Херсонщини в умовах окупації

Vgoru
23 квітня 2022 10:59
1,041
Поширити:

Керівник Херсонської ОВА Геннадій Лагута повідомив про стан шкільної освіти у регіоні на кінець квітня 2022 року.

Про це він написав у своєму телеграм-каналі.

“В умовах воєнного стану у закладах загальної середньої освіти Херсонської області продовжується навчання школярів. У тих громадах, де стабільно працює інтернет, більше 90 тисяч учнів завершують опанування навчальних програм у дистанційній формі. Для ще майже 3 тисяч школярів, які не мають доступу до інтернету, навчальний процес проходить за індивідуальною, сімейною формами та педагогічним патронажем”, - повідомив Лагута..

Він додав, що зараз 90% освітян продовжують працювати на території області.

Окрім того, діти, які прибули до Херсонщини з Маріуполя, Мелітополя, Луганщини та Донеччини, також навчаються в херсонських школах.

“Освітній процес здійснюється виключно за українськими програмами. Випускників готують до здобуття вищої та фахової освіти у закладах України. Зараз вчителі допомагають майбутнім абітурієнтам скласти мотиваційний лист до вишу та успішно виконати завдання незалежного мультипредметного тесту”, - підкреслив керівник ОВА.

Він доповів, що документи про освіту замовлені випускникам і 11-их і 9-их класів. Також понад 90% шкіл вже мають свідоцтва про початкову освіту для випускників нової української школи.

“Всі зміни щодо зарахування/відрахування випускників закладів освіти вносяться до відповідних реєстрів, щоб діти мали змогу отримати документ про освіту”, - завершує допис Лагута..

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів