Підтримати нас

Купував дрони й освячував військову техніку РФ: СБУ оголосила підозру протоієрею РПЦ із Криму

Vgoru
Автор статті
21 грудня 2023 13:56
264
Поширити:

СБУ повідомила про підозру в пособництві державі-агресору керівнику військового відділу «Кримської митрополії» РПЦ Дмитру Кроткову, який постачав ударні дрони російським військовим.

Про це йдеться на сторінці відомства.

За даним слідства, перебуваючи в окупованому Криму він організував збір коштів на потреби окупаційних угруповань, що воюють проти Сил оборони України.

Служба безпеки встановила, що дрони, тепловізори, портативні радіостанції та антидронові рушниці Кротков особисто відвозив російським військовим, які дислокувалися на передовій у Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях.

“Також під час перебування на лінії фронту він, разом з іншими кліриками РПЦ, освячував бойову техніку армії РФ і «благословляв» їх на вбивства українців”, – йдеться в дописі.

Крім того, у червні цього року, після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС, Дмитро Кротков приїжджав до постраждалих районів лівобережжя Херсонщини та намагався штучно дискредитувати українських військових, інформує СБУ.

Згідно з інформацією СБУ, протоієрей бере участь в ефірах російського пропагандиста Соловйова.

Як повідомляють правоохоронці, підозрюваний підтримав російських окупантів ще під час захоплення Криму.

19 грудня, прокурори повідомили про підозру в державній зраді та пособництві державі-агресору 61-річному Валерію Щербаню жителю Іванівки, депутату Іванівської селищної ради Генічеського району Херсонської області VIII скликання.

Судитимуть херсонця за фактом пособництва РФ, який із червня 2022 року був окупаційним першим заступником директора на Херсонській залізниці. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ