Підтримати нас

Крадені авто перетинали Херсонщину

21 грудня 2015 14:00
248
Поширити:

Херсонський слідчий і київський прокурор причетні до ввезення з Криму крадених “мерседесів.

Слідчий карного розшуку Херсонської області підозрюється у причетності до перегону крадених автомобілів через Крим до України. Про це свідчить ухвала Печерського райсуду міста Києва, пишуть “Наші гроші”. Кримінальне провадження стосовно діяльності організованої групи, яка займається ввезенням в Україну викрадених транспортних засобів, було порушене восени 2014 року. Зокрема, ця група 23 вересня намагалася ввезти з Криму два автомобілі преміум-класу Mercedes-Benz S 350 та Mercedes-Benz ML 350. В базах Інтерполу вони значаться як викрадені в Росії та Чехії.

Херсонські правоохоронці затримали ці автівки і відігнали на спецмайданчик у Цюрупинську, звідки їх уже двічі намагалися вивезти. Перший раз оперуповноважений сектору карного розшуку Каланчацького райвідділу міліції, який супроводжував машини на спецмайданчик, віддав ключі від автівок водіям, що завезли їх із Криму. При цьому оперуповноважений СКР підробив акти огляду затриманого транспорту, зазначивши, що ключі від автомобілів перебувають у іншого слідчого.

Вдруге за “Мерседесами”  в неділю, 4 жовтня, приїхав слідчий в особливо важливих справах другого слідчого відділу прокуратури  Києва з ухвалою на вилучення автомобілів, винесеною суддею Голосіївського районного суду м. Києва Оксаною Мирошниченко.

“Однак на прохання надати пояснення з приводу проведення вилучення та копію службового посвідчення останній залишив приміщення райвідділу та зник у невідомому напрямку”, – вказує суд.

За матеріалами справи, один із водіїв Mercedes влітку тричі ввозив з Криму в Україну крадені автомобілі преміум-класу, зокрема, BMW 330D 2013 року і Range Rover, який потім намагалися продати в Тернополі.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів