Підтримати нас

Компанія Microsoft звинувачує хакерів з КНДР у крадіжці даних

Автор статті
31 грудня 2019 14:30
801
Поширити:

Північнокорейських хакерів, за даними компанії, цікавила інформація про держслужбовців, учених і дослідницькі організації.

У корпорації Microsoft вважають, що хакерам з Північної Кореї вдалося викрасти з комп'ютерних мереж її клієнтів у США важливу інформацію.

Про це в понеділок, 30 грудня, повідомляє американський телеканал CNN.

У грудні Microsoft подала позов до федерального суду в штаті Вірджинія. У заяві, яку спочатку було засекречено, стверджується, що два кіберзлочинці отримали несанкціонований доступ до якихось важливих комп'ютерних мереж клієнтів компанії. Імена хакерів не розголошуються. Як стверджує Microsoft, вони входять у хакерське угруповання під назвою Thallium з КНДР, яка активно діє з 2010 року.

Microsoft не уточнює, про яких саме клієнтів іде мова, але вони користувалися її програмним забезпеченням. За даними компанії, Thallium цікавила інформація про держслужбовців, учених і дослідницькі організації, які займалися питаннями щодо ядерного нерозповсюдження.

Представники Microsoft домагаються через суд надання їй контролю над деякими ресурсами, які хакери використовують для здійснення атак. Позов поданий у Вірджинії, оскільки саме в цьому штаті зареєстровані деякі сторінки, що застосовуються хакерами.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ